Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Sneakers vraagt faillissement aan

De schoenenwinkelketen met 47 winkels heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Zeeland-West Brabant. De keten had het al langer moeilijk, de coronacrisis gaf het laatste zetje. Ongeveer de helft van de winkels is in handen van franchisenemers, deze blijven open, de eigen filialen zijn gesloten.

Sneakers is een schoenenwinkelketen wat sinds 1997 actief was in de Nederlandse markt. ‘’Dit is een situatie waar we tot voor kort geen rekening mee hielden. Wij vinden het dan ook spijtig om dit nieuws, via deze weg, aan jullie kenbaar te maken.’’ Aldus een brief van het bedrijf aan zijn franchisenemers en het personeel. Meerdere vestigingen hebben als gevolg van het coronacrisis al moeten sluiten, zoals de vestigingen in Amersfoort, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.

Franchise gaat door

Volgens een franchisenemer van het bedrijf blijven de vestigingen onder leiding van een franchisenemer nog wel open. In welke vorm ze doorgaan is nog niet duidelijk. De reden voor het faillissement is dat de liquiditeit van het bedrijf enorm onder druk heeft komen te staan de laatste tijd. ‘’Sneakers heeft de afgelopen periode te maken gehad met zeer uitdagende marktomstandigheden. De coronacrisis, de noodzakelijke sluiting van de winkels en de als gevolg daarvan ontstane omzetverliezen, hebben voor een extra uitdaging gezorgd, waardoor de liquiditeit van de winkel onder grote druk is komen te staan.’’ Aldus een woordvoerder van Sneakers.

×