Spar gaat samenwerken met Texaco

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

texaco spar

Supermarktformule Spar gaat binnenkort samenwerken met EFR, dit is het moederbedrijf van onder andere Shell en Texaco. De supermarkt gaat net als Albert Heijn, vestigingen openen bij tankstations.

De eerste drie verbouwingen tot Spar Express zullen in januari 2017 beginnen. De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende 8-10 uur zijn het vertrekpunt.  Afhankelijk van de omgeving zal  het assortiment aangepast worden aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom“, aldus Susanne Kroon, commercieel directeur van SPAR.

Het is de bedoeling dat, als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer SPAR winkels  worden geopend. “We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. SPAR heeft met haar city format een prima oplossing”’ aldus Bram Verhoeve, Vice President Marketing & Business Customers Europe van EFR.

SPAR kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse SPAR Express winkels. Vooralsnog gaat SPAR deze naam alleen gebruiken voor de winkels waar ook getankt kan worden, exclusief voor Texaco.

Heeft u interesse om zich aan te sluiten bij deze formule? Vraag dan hier meer informatie aan.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.