Spar heeft het grootste online bereik en boekt meer omzet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

SPAR verplaatst City

Franchiseformule Spar heeft het grootste bereik met het bezorgen van online bestelde boodschappen en boekte vorig jaar wereldwijd meer omzet dan het jaar (2015) ervoor. Spar heeft wereldwijd in 2016 4,5% meer omzet geboekt dan in het jaar 2015. De totale omzet bedraagt 33,1 miljard euro. De oorzaak voor de groei komt voort uit de sterke internationale expansie groei, waaronder in franchise. Daarnaast is er uit vergelijkings-app Hiiper voortgekomen dat Spar het grootste dekkingspercentage met het bezorgen van online bestelde boodschappen met 73% van de Nederlandse postcodegebieden. Dit meldde Retailnews onlangs.

Na Spar heeft franchiseformule Albert Heijn het grootste dekkingspercentage met 41%, daarna komt Coop met 38% en franchiseformule Plus met 30%. In het noorden van Nederland is het vaak nogal lastig om online boodschappen te bestellen. Dit komt doordat het aantal supermarkten teruggelopen is in dat gebied, waardoor er ook minder mogelijkheden zijn om online boodschappen te bestellen. De grote landelijke supermarktketens zijn vaak alleen aanwezig in Zuid-Nederland en in de Randstad. De rest van de gebieden heeft dan vaak alleen de keuze uit Spar en Coop. Almere heeft de grootste keus uit supermarkten voor online bestellingen, sommige wijken hebben acht supermarktvestigingen.

Spar boekt wereldwijd 4,5% meer omzet

Naast de koppositie die Spar behaalde op het gebied van online bereik gaat het de formule op het financiële vlak ook goed af. De Nederlandse vestigingen van Spar staan internationaal op nummer 16 qua het boeken van omzet. De omzet bedraagt 438 miljoen euro. Het land dat de meeste omzet boekte is Oostenrijk. Hier bedroeg de omzet 6,4 miljard euro.

Spar beschikt momenteel over meer dan 12.500 vestigingen en is in 44 landen actief. De formule vestigde zich vorig jaar nog in Albanië en Thailand en zal dit jaar vestigingen openen in Mongolië, Sri Lanka en Malta. Spar verwacht dit jaar een groei in Nederland door samenwerkingen met Texaco en de Spar webwinkel.

Geïnteresseerd in de franchiseformule Spar? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.