Spar mikt op internationale groei met supermarkt Wit Rusland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Spar heeft onlangs haar eerste supermarkt geopend in de hoofdstad Minsk. De supermarktketen heeft als doel om de komende drie jaar nog zestig winkels te openen in Wit-Rusland. Dit meldde RetailNews onlangs.

Om dit Russische plan goed uit te voeren werkt Spar samen met Almi Group. Unifood CJSC, een tak van Almi groep, zal de winkels in het land gaan exploiteren.

Op dit moment beschikt Wit-Rusland al over supermarktketens van de Almi Group, namelijk de twee supermarktketens Almi en Zakrama. Spar zal de eerste internationale retailer worden die haar deuren opent in Wit-Rusland.

De Nederlandse supermarktketen beschikt in Minsk over 370 vierkante meter. Potentiële steden voor verdere uitbreiding in het land zijn de steden Grodno, Gomel en Brest.

Spar beschikt momenteel over 12.500 winkels in 46 verschillende landen, wat goed is voor een omzet van 33 miljard euro. Naast Wit Rusland expandeerde Spar eerder dit jaar ook al in Cyprus en Oekraïne. Ook in deze twee landen heeft Spar in de planning staan om hier respectievelijk zeventig nieuwe supermarkten te gaan openen.

Ook voor de Nederlandse markt is Spar nog altijd op zoek naar franchisenemers. Altijd al uw eigen Spar willen openen? Klik hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • patrick schreppers

    ik zou graag in gomel belarus een spar winkel openen
    ik spreek de taal mijn vrouw is van gomel ik ben belg

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.