Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

SPAR opent 30 extra Express-vestigingen

01 februari 2019
Supermarktketen SPAR zal zijn Express-formule verder uitbreiden dan gepland. Eerder dit jaar gaf SPAR aan dat zij in 2019, 140 vestigingen bij tankstations zou hebben. Echter is deze doelstelling verhoogd naar 170 vestigingen.

Er worden wekelijks twee vestigingen als Express-winkel geopend bij de tankstations van Texaco en Esso. De keten wil deze uitbreidingssnelheid voor de rest van 2019 voortzetten. Texaco en Esso vallen onder het moederbedrijf EG Group. De samenwerking tussen EG Group en SPAR helpt bij het openen van extra winkels voor SPAR, vertelt CFO Edtih Appels aan. “Ook worden de vestigingen bij de tankstations goed bezocht en dragen ze bij aan de herkenbaarheid van de keten”, aldus Susanne Kroon, Commercieel Directeur van SPAR.

Deze maand werd de 100e Express-winkel van SPAR geopend. De nieuwe vestiging tussen Ede en Arnhem is de eerste Expres-vestiging die van het lunchroom-concept van SPAR, SPAR Lokaal is voorzien.

Over SPAR

Sinds 1932 is de SPAR-formule actief als supermarkt. Al sinds het begin zijn de SPAR ondernemers hun eigen baas, tot op het heden is het een franchise-formule. Vandaag de dag heeft SPAR Nederland vijf formules die gerund worden door zelfstandig ondernemers. Naast de bekende buurtwinkels en city winkels (SPAR city) heeft SPAR ook recreatiewinkels (SPAR enjoy), universiteitswinkels (SPAR university) en winkels bij tankstations (SPAR express).

×