Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

SPAR breidt uit met The Tosti Club door middel van shop-in-shops

SPAR city Enschede opent een nieuwe vestiging van The Tosti Club. De shop-in-shop formule is na een succesvolle start in Zwolle uitgebreid naar Enschede. Vanaf 11 maart kunnen er in de SPAR in Enschede verse tosti’s worden besteld. Ook zijn er plannen voor een vestiging in Amsterdam en Hoorn.
Nieuwe vestiging

Vanaf 11 maart zijn tosti’s van The Tosti Club verkrijgbaar in de nieuwe vestiging in Enschede. De locatie bevind zich aan de Marktstraat 13 in SPAR city Enschede. Pim Meijers, ondernemer, verheugd zich er op het tosti assortiment beschikbaar te stellen aan zijn klanten. “het toevoegen van The Tosti Club is een prachtige aanvulling op ons gemaks-assortiment. Daarnaast hebben we ons assortiment verse grab & go producten enorm uitgebreid”, aldus Pim.

SPAR legt, naast hun standaard voedingsassortiment, de focus op foodservice en de daarbij behorende gastvrijheid. Dit wordt gerealiseerd door het mogelijk te maken de verse bestelling to go mee te nemen.

The Tosti Club en SPAR

In oktober 2020 nam SPAR een meerderheidsbelang in The Tosti Club. SPAR breidt met de overname zijn marktaandeel in het segment foodservice behoorlijk uit. Volgens de CEO van SPAR is het verkopen van tosti’s een ‘logische stap’ in het vergroten van het marktaandeel. “‘De tosti’s van The Tosti Club zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bovendien een typisch Nederlands product. Als het aan mij ligt, groeit de tosti uit tot één van onze ‘signature products’, net zoals de rookworst dat is voor de Hema”, aldus John van de Ent, CEO SPAR.

SPAR legt de focus op groei. Dit willen zij behalen door het openen van nieuwe shop-in-shops. De missie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de tosti’s van The Tosti Club. “Omdat wij zowel investeren in onze eigen franchiserestaurants als in shop-in-shop binnen de SPAR winkels, ontstaat er merkherkenning. Het product, de kwaliteit en het verhaal worden steeds belangrijker. The Tosti Club heeft een internationale uitstraling en daar hoort het versterken van het succesverhaal zeker bij”, aldus John.

Passie als sleutel tot succes

The Tosti Club opende haar eerste deuren in Breda. Dit gebeurde in 2015 door oprichter Jacco Heijkoop. Hij vervulde hiermee de droom van zijn zoon Coen. Coen heeft een passie voor het gehele proces van brood. Deze passie heeft geleid tot The Tosti Club.

The Tosti Club behoort tot de snelst groeiende foodconcepten van Nederland. De verwachting is dat de populariteit van hun product samen zal groeien met de SPAR. Ze willen de Tosti dan ook neerzetten als een product dat voor iedereen is, goed smaakt en ook makkelijk te bestellen is.

Vestigingen

In 2015 werd de eerste vestiging va The Tosti Club geopend aan het Van Coothplein in Breda. Een jaar later opende de tweede locatie tevens in Breda. Momenteel heeft de keten dertien locaties en shop-in-shops. Sommige vestigingen zijn zelfs langs de snelwegen gevestigd.

The Tosti Club & Partners

De kwaliteit van de producten staan vanaf het begin al centraal bij The Tosti Club. Een van de vereisten is dat het brood, dat wordt gebruikt voor zowel tosti’s als sandwiches, van hoge kwaliteit is. Ook is er een partnerschap afgesloten met Beemster kaas. Ook heeft The Tosti Club zijn eigen koffiebonen onder de merknaam ‘Club Coffee’, ontbijt, smoothie bowls en gebakjes op de kaart staan.

Duurzaam ondernemen

Verspilling: de korstjes van ons eigen The Tosti Club brood worden opgehaald door plaatselijke kinderboederijen. Brood van gisteren wordt voordelig verkocht waardoor er een zerowaste cyclus ontstaat.
De korstjes die overblijven worden opgehaald door lokale kinderboerderijen. Brood dat nog intact is wordt verkocht door Brood van gisteren. Zo ontstaat er een cyclus zonder onnodig afval. Er is ook een samenwerking aangegaan met Too Good To Go, de app die voedselverspilling tegengaat door restanten goedkoper te verkopen. Zo heeft The Tosti Club hun waste terug kunnen brengen naar minder dan 5 procent.

×