Spar streeft naar flinke groei City Stores Amsterdam

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Spar heeft als doel om voor het einde van dit jaar het aantal City Stores in Amsterdam flink te vergroten. Er is ruimte voor 20 tot 25 vestigingen. Dit meldt Distrifood.

Sjaak Kranendonk, directeur van Spar, liet in een interview met Trouw weten;  ‘We gaan in Amsterdam sneller groeien dan we tot nu hebben gedaan. We hebben nu zes Citywinkels in de stad, daar komen er dit jaar twee bij.  Maar ik zie in Amsterdam ruimte voor 20 tot 25 Spar City’s’.

Verzorgingsgebied

Vanwege het verzorgingsgebied van zo’n citystore is een groei van het aantal vestigingen in Amsterdam hard nodig. ‘Het verzorgingsgebied van zo’n winkel beslaat in woonbuurten een cirkel van driehonderd meter. Dan heb je er veel van nodig.’ Spar is zoekende naar vestigingspunten en naar bestaande winkels die interesse hebben in de franchiseformule van Spar. Voor 2018 moet de teller voor de Spar City Store’s op 50 staan.

Leefpatroon

‘De meeste mensen hebben voldoende grote supers bij zich in de buurt voor de grote boodschappen. Maar het leefpatroon is veranderd. We beslissen steeds later en sneller waar we wanneer wat eten’, zegt de directeur van Spar in Nederland. De directeur voorziet een succesvolle toekomst voor de gemakswinkels.’

Volgens Kranendonk beslist de consument steeds vaker onderweg wat er wordt gegeten. ‘Voor grote boodschappen gaan mensen op pad. Voor een broodje of een snack  lopen ze niet om; die willen ze nu en hier. Met de groei van het aantal een- en tweepersoonshuishoudens en het verlangen naar meer gemak voldoet het traditionele supermarktassortiment niet meer.’

Qua omzet boeken de Spar City Stores ook goede resultaten. ‘Met de uitrol van onze gemakswinkels groeien we veel harder dan de supermarkt, dit jaar 7 procent. En de omzet in onze stadswinkels groeit met dubbele cijfers’, aldus Kranendonk.

Ook uw eigen Spar City Store openen? Klik hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.