Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express hanteert staffel op basis van omzetniveau

In verhouding tot andere branchegenoten hanteert Spare Rib Express een lagere fee dan haar concurrentie. “Wij hanteren een vaste franchise fee van 6% én een fee-staffel vanaf een bepaald omzetniveau,” aldus Commercieel Manager David Pinedo.

Door de staffel die de formule hanteert kan de fee tot wel 4% dalen. iets wat voor franchisenemers uiteraard zeer interessant is. “Dit is eigenlijk van oudsher zo bepaald en zo gelaten met de gedachtegang om zo de ondernemers te stimuleren om het maximale uit hun gebied te halen.”

Verder hanteert Spare Rib Express geen verplichte marketingbijdrage. Dit houdt in dat franchisenemers zelf kunnen beslissen hoeveel zij in marketingactiviteiten wensen te investeren. Vanuit het hoofdkantoor worden de franchisenemers door de Franchise Consultant geadviseerd over o.a. hoe zij zo effectief mogelijk de omzet kunnen laten groeien door middel van lokale tools en plannen.

“Uiteraard zijn er ook ondernemers die pas gaan investeren in marketing als de toename van nieuwe klanten afneemt, met als gevolg een minder stabiel omzetpatroon, maar daar kiezen ze dan ook zelf voor. Wij adviseren altijd om planmatig te werken, zodat je grip houdt op je marketingbudget en hiermee de omzet gericht kunt laten groeien,” aldus Pinedo.

Spare Rib Express is op zoek naar frachisenemrs voor de volgende locaties: Sneek, Emmeloord, Meppel, Ommen, Almelo, Hengelo, Doetinchem, Geldermalsen, Terneuzen, Oisterwijk, Veghel, Venray, Venlo, Roermond, Sittard, en natuurlijk Maastricht. Een verzorgingsgebied bij Spare Rib Express bevat tussen de 80.000 en 100.000 inwoners.

Klik hier voor meer informatie.

×