Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express hoeft omzetgarantie niet te gebruiken

Spare Rib Express is flink gegroeid sinds de aankondiging van de omzetgarantie in februari 2017. Dit heeft volgens de formule niet alleen te maken met de omzetgarantie, maar het heeft zeker geholpen. “Het aanbieden van omzetgarantie is nog steeds vrij uitzonderlijk binnen de franchisebranche”, aldus commercieel manager David Pinedo.

Vangnet Spare Rib Express

“Nu is onze omzetgarantie geen nobel streven. Wij zijn erbij gebaat dat franchisenemers succesvol zijn, aangezien wij fee ontvangen over de omzet en ook de inkoop geschied via onze groothandel. Het mes snijdt hier aan twee kanten. Bovendien start een franchisenemer die succesvol is eerder een tweede of derde locatie.” Een voorbeeld is de franchisenemer van de vestiging in Veendam. Deze franchisenemer opende een jaar na de opening in Veendam al een nieuwe locatie in Emmen.

“Wij merken dat nieuwe franchisenemers het erg prettig vinden dat toch een soort vangnet is. Gelukkig hebben wij de omzetgarantie tot op heden nog niet hoeven gebruiken”, aldus Pinedo.

Op dit moment zoekt de formule franchisenemers voor onder andere de gebieden Sneek, Emmeloord, Meppel, Ommen, Almelo, Hengelo, Doetinchem, Geldermalsen, Terneuzen, Oisterwijk, Veghel, Venray, Venlo, Roermond, Sittard, en natuurlijk Maastricht. Een verzorgingsgebied bij Spare Rib Express bevat tussen de 80.000 en 100.000 inwoners.

×