Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express in 5 jaar tijd verdubbeld

Spare Rib Express heeft in de afgelopen jaren een flinke groei weten te realiseren. De franchiseformule is in de afgelopen 5 jaar verdubbeld in omzet én bezorgrestaurants. De komende maanden staan er nog meer openingen op de planning.

“Waar Spare Rib Express 1 april nog de deuren van een splinternieuw Spare Rib Express bezorgrestaurant in Oosterhout opende, staan er nu alweer 6 nieuwe openingen op de planning en met nog diverse potentiële locaties in de pijplijn”, aldus David Pinedo, Commercial Manager Spare Rib Express.

De food franchiseformule is niet alleen in omvang gegroeid. Er heeft ook een transformatieproces plaatsgevonden op het gebied van de positionering en uitstraling van de formule. Ooit vooral herkenbaar door de opvallende auto’s met vlammen, nu door steeds meer zichtlocaties ook vindbaar in het straatbeeld. Als je de formulewebsite en diens social media bekijkt, kun je niet meer om de ambachtelijke identiteit heen.

Eind 2019 moeten er 62 Spare Rib Express bezorgrestaurants open zijn. Ondanks het fors verlagen van de prognose voor de Nederlandse economische groei vanuit het CPB, geeft het FSIN aan dat de vooruitzichten (+24,8% omzetstijging t/m 2025) voor de foodmarkt goed blijven, aldus Pinedo. “Consumenten blijven kiezen voor gemak en genieten. Wij zien de vooruitzichten naar de toekomst toe dan ook erg positief in.”

De eerstvolgende bezorgrestaurants zullen geopend worden in onder andere Hengelo, Meppel, Nijkerk, Geldermalsen, Kampen en Doetinchem. In de provincies Overijssel, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zijn er nog diverse regio’s beschikbaar.

 

×