Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express neemt eigen assortiment onder de loep

Onlangs heeft Spare Rib Express alle gerechten van het menu uitgebreid getest en kwam uit op een aantal verbeterpunten.

“Recentelijk hebben wij onze bekende gepofte aardappel voorzien van een nieuwe, luxe tartaarsaus gemaakt van ei, rode ui, peterselie, dragon en augurk. Deze werd voorheen altijd standaard met kruidenboter geleverd. Uit onze smaaktest bleek dat hier nog wel wat verbeterpunten lagen”, aldus de woordvoerder van Spare Rib Express.

Eerder stapte Spare Rib Express over van kipsaté naar kippendijensaté, welke met 47%+ ten opzichten van het voorgaande jaar een flinke groei in de afzet realiseerde. Om al conclusies over de nieuwe gepofte aardappel met tartaarsaus te trekken is het nog te vroeg. “De nieuwe tartaarsaus werd op 2 januari dit jaar geïntroduceerd. Aan het eind van het eerste kwartaal zullen we een beter oordeel kunnen vellen,” aldus de woordvoerder.

Volgens de woordvoerder is het maken optimale smaakcombinaties een voortdurend en belangrijk proces binnen de franchiseformule. Elk kwartaal wordt er een nieuw seizoensproduct geïntroduceerd maar wordt er ook sterk naar de vraag vanuit consument én franchisenemer geluisterd. Vorig jaar stond er een seizoensproduct in de vorm van een Madame Jeanette Burger op het menu, met gele pepers en gebakken ei. Dit bleek een geliefd product onder zowel de consument als restauranthouder. De gebakken ei is nu een standaard optie als extra topping op alle Angus en Vega Burgers.

×