Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express ziet omzet met 19% toenemen

spare
Vanaf 2013 hebben er allerlei ontwikkelingen plaats gevonden binnen de franchiseformule Spare Rib Express. In 2014 heeft Spare Rib Express een nieuwe winkelformule geïntroduceerd en is de formuleexploitatie geoptimaliseerd. Hierdoor starten nieuwe filialen het eerste jaar met een significant hogere omzet dan voorheen het geval was. Daarnaast heeft de franchiseketen in 2013 een nieuwe marketingstrategie ontwikkeld, zijn er twee nieuwe mobiele verkoopkanalen toevoegd en heeft de keten een nieuwe productcategorie gelanceerd, de Angus Beef Burgers XL.

“De doorgevoerde innovaties hebben een positieve invloed gehad op onze omzetontwikkeling. In het eerste half jaar van 2015 is de omzet van de bestaande filialen met +19% toegenomen ten opzichte van 2014. Hiermee groeien we harder dan de markt”, aldus David Pinedo, Commercieel Manager bij Spare Rib Express Nederland. Volgens Pinedo heeft dit niet alleen te maken met de eigen initiatieven: “We profiteren ook van een groeiende markt en een verbeterd economisch klimaat”.

De nieuwe winkelformule van Spare Rib Express is het afgelopen jaar toegepast in drie nieuwe locaties in Zwolle, Den Bosch en Arnhem. Ook dit jaar worden er nieuwe winkellocaties geopend: “Op 2 juli jl. hebben we deuren geopend van een nieuw filiaal in Ede en aankomend jaar staan Deventer, Rotterdam, Bergen op Zoom en Harderwijk in de planning. Met oog op het voorgaande zijn we ook erg trots dat wij dit jaar op basis van een GFK consumentenonderzoek zijn verkozen tot de Top-3 Fastservice formules in Nederland”, aldus Pinedo.