Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express ziet stijging vegetarische burgers

Franchiseformule Spare Rib Express heeft in januari 2020 een assortiment van vegetarische burgers toegevoegd aan het menu. Dit nieuwe vegetarische burger-assortiment spreekt vooral flexitariërs aan, maar ook vegetariërs hebben nu voldoende keuze uit maaltijdburgers.

Het afzetaandeel van de vegetarische categorie bedraagt inmiddels al 7%. “Dat is beter dan verwacht”, aldus een woordvoerder van Spare Rib Express. Geluiden vanuit klantenreviews zijn positief over de kwaliteit van de Vega Burgers. “Er zijn nog maar weinig vegetarische burgers die een normale vleesburger evenaren. De Vega Jalapeño Burger is echt goddelijk en vult als een hele maaltijd. Ik heb hem al meerdere keren besteld” schrijft een Spare Rib Express klant.

‘’Een kwart van de Nederlanders zijn bewuster gaan eten en drinken volgens het Smart Food Monitor, een onderzoek van Multiscope. Onze maaltijden sluiten goed aan bij onze trend en ook de categorie vegetarische burgers is binnen dit kader een goed alternatief’’, aldus een woordvoerder van Spare Rib Express.

Flexitariër

De groep flexitariërs zijn mensen die minstens eens per week geen vlees, vis, vleeswaren of vleessnacks eten. Uit onderzoek van natuurenmilieu.nl blijkt dat 67% van alle Nederlanders flexitariër is. Bijna de helft van de Nederlanders (45%) vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarnaast heeft 41% van de Nederlanders haar vleesconsumptie gehalveerd in de afgelopen vijf jaar.

Sinds 2016 is de groep flexitariërs in Nederland met 7% gegroeid.

Spare Rib Express wilt graag op deze trend inspringen door meer bewust te worden van type voeding en ingrediënten. Gezondheid en kwaliteit zijn de belangrijkste criteria bij het kiezen van eten. Momenteel werkt de franchiseformule aan de ontwikkeling van een burger met extra vitamina B, ijzer en calcium. Naar verwachting zal deze burger in het vierde kwartaal van 2020 geïntroduceerd worden in de markt.

[box]Wil je meer weten over Spare Rib Express? Klik dan hier voor meer informatie![/box]
×