Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Spare Rib Express ziet veel groeikansen in Nederland

Franchiseformule Spare Rib Express heeft op dit moment 52 bezorgrestaurants. Dit maakt de formule marktleider in het gespecialiseerde vlees, kip- én vis segment. In het door First Retail recent opgestelde ‘witte-vlekkenplan‘, is zichtbaar dat Spare Rib Express nog minimaal 26 gebieden van ca. 100.000 inwoners beschikbaar heeft.

Binnen deze gebieden zijn er diverse formuleconcepten toepasbaar. In één gebied kan er ruimte zijn voor zowel een ‘Spare Rib Express Take-out & Delivery locatie’ als voor een ‘To Go locatie.’ “Uiteraard is dit wel afhankelijk van het gebied zelf. Hiernaast zijn er ook faciliteiten voor een lunch & cateringconcept dat in een later stadium geïmplementeerd kan worden. De verschillende formuleconcepten en uitbreidingsmogelijkheden binnen de formule bieden perspectief en extra groeimogelijkheden op de langere termijn”, aldus commercieel manager David Pinedo.

De franchiseformule is hard op zoek naar nieuwe franchisenemers en probeert hen onder andere door middel van een omzetgarantie meer zekerheid te bieden. Dit doen zij op basis van de alom bekende populariteit van maaltijdbezorging in het algemeen, de verwachte groei in het bezorgsegment (aldus het FSIN) en de bovengemiddelde omzetgroei van Spare Rib Express als formule.

“Daarnaast zijn wij ervan overtuigt dat een franchisenemer pas succesvol is als deze goed in zijn levensonderhoud kan voorzien. De belangrijkste reclame voor ons concept moet uiteindelijk komen van tevreden franchisenemers”, aldus Pinedo.

Er staan dit jaar nog diverse nieuwe locaties gepland, waaronder Oosterhout, Oisterwijk en Oud-Beijerland. De overige mogelijkheden in Nederland zijn online te bekijken.

×