Specsavers en Eye Wish beste getest door Consumentenbond

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

In een praktijktest die in de consumentenbond gids van november 2018 staat, blijkt dat de uitkomsten van oogmetingen bij opticiens erg wisselende uitkomsten oplevert. Er blijkt ook geen enkele opticien boven een andere uit te steken.

Voor dit onderzoek zijn er twintig personen door de consumentenbond op pad gestuurd om oogmetingen af te nemen bij zelfstandige opticiens en Eyelove, Eye Wish, Hans Anders, Pearle en Specsavers. Bij alle personen waren de uitkomsten van de metingen anders ten opzichte van de andere opticiens.

Volgens de test van de Consumentenbond hebben de ketens Eye Wish en Specsavers de beste resultaten geleverd. De nieuwere optiekketen uit het onderzoek Eyelove, heeft het slechtst gepresteerd in het onderzoek. “Het is niet vreemd dat deze keten als laatste geëindigd is. De opticien heeft veel van zijn winkels in drogisterijen gevestigd. Ook meten de medewerkers de brilsterkte alleen op met een autorefractor. Dat is niet voldoende voor een goede meting”, aldus Jan Roelof Polling, orthoptisch docent van de Hogeschool Utrecht.

Eyelove

De testjury is ook ontevreden over de klantervaring die zij bij Eyelove gehad hebben. De meting, de techniek en de tijd die de meting in beslag nam was volgens het panel zeer negatief. Verder vroegen de Eyelove-medewerkers niet naar eventuele gezondheidsproblemen voor de meting, terwijl andere opticiens dit wel deden.

Volgens de Consumentenbond is er wel nuance in het onderzoek, omdat het meten van ogen nooit exact gedaan kan worden. Dit omdat de tijd wanneer het gedaan word en eventuele invloeden qua gezondheid ook meespelen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Herman

    Ik denk niet dat een docent orthopedie iets zinnig over opticiens kan zeggen die heeft waarschijnlijk meer kennis van de botten van een mens.

    Reply

  • Anoniem

    Orthoptie betekent letterlijk ‘de leer van het rechtzien’. In tegenstelling tot een optometrist heeft een orthoptist een eigen deskundigheidsgebied binnen de oogheelkunde. Een orthoptist diagnosticeert en behandelt stoornissen in de samenwerking en ontwikkeling van de ogen.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.