Specsavers gaat in tegen trend en mikt op groei

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Specsavers2

Franchiseformule Specsavers heeft plannen om in drie jaar tijd dertig winkels te openen, met name in de middelgrote provinciesteden. Met deze ontwikkeling zal het aantal filialen van de brillen- en hoortoestellenketen groeien naar 150. Dit werd vrijdag bekendgemaakt.

De directie van Specsavers ziet volop ruimte voor groei, ondanks moeilijke marktomstandigheden en stevige concurrentie. In veel binnensteden staat momenteel veel winkelruimte leeg door het sluiten van bijvoorbeeld schoenenwinkels en elektronicazaken. “Hierdoor kunnen wij de nieuwe filialen midden in een goedlopend winkelhart vestigen”, aldus Remko Berkel, directeur van Specsavers Nederland.

Voor deze uitbreiding is een budget van ongeveer 5 miljoen euro beschikbaar gesteld. In december is de eerste nieuwe winkel geopend in Meppel. Begin februari zal een tweede winkel geopend worden in Woerden.

In het jaar 2014 steeg de omzet van Specsavers met meer dan 17 procent naar 135 miljoen euro. Er is sprake van een substantiële groei in 2015. Berkel verwacht een verkoopstijging van 35 procent voor de divisie Horen. “Wij laten hiermee een duidelijke antitrend zien binnen de hoorzorgbranche, waarin de laatste tijd ook veel winkels moesten sluiten”.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.