Specsavers Nederland ziet omzet groeien

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Specsavers2

Franchiseformule Specsavers ziet zijn omzet in Nederland met bijna zeven procent groeien tot 127 miljoen. Deze omzetgroei heeft de formule naar eigen zeggen vooral te danken aan de verkoop van hoortoestellen. Dit meldde Het Financieele Dagblad onlangs.

Naast de omzetgroei is ook het marktaandeel van Specsavers van tien naar vijftien procent gestegen. Ook het verkoopvolume steeg met maar liefst zestig procent. Algemeen directeur, Remko Berkel, kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. “Het wordt een uitdaging om dit jaar de winst op de verkoop van hoortoestellen te evenaren”, aldus Berkel.

Niet alleen op het gebied van hoortoestellen zette Specsavers goede resultaten neer. Het afgelopen jaar groeide de formule ook op het gebied van brillen. Berkel licht toe: “Met maar vijf procent van alle optiekwinkels in Nederland zijn wij verantwoordelijk voor ongeveer een vijfde van alle brillenverkopen, en hebben we een top drie positie op de Nederlandse markt veroverd.” Daarnaast is het marktaandeel gestegen tot 21 procent.

De algemeen directeur laat verder weten dat de optiekbranche zich niet alleen maar leent voor online bedrijfsactiviteiten. Berkel liet eerder dit jaar al weten dat Specsavers ‘nooit online gaat’. De franchiseformule investeerde het afgelopen jaar wel in een webshop voor contactlenzen, maar stelt daarbij wel dat regelmatige controle ook bij lenzen noodzakelijk is. Ruim 25 duizend klanten gebruik van deze webshop.

Specsavers zet niet alleen in Nederland goede resultaten neer. De optiekformule boekte wereldwijd een omzetgroei van 5.8 procent tot 2.8 miljard euro. Nederland is na thuisland het Verenigd Koninkrijk met 122 de grootste afzetmarkt van de formule.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website