Speelgoedformules Blokker Holding verkocht

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Blokker Holding doet de speelgoedformules van de hand. Intertoys, Bart Smit en Toys XL worden verkocht aan Alteri Investors. Het is niet bekend gemaakt wat voor bedrag ermee gemoeid is. De overname is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei dit jaar bekend werd gemaakt.

“Alteri’s betrokkenheid en investeringen zullen Intertoys in staat stellen verder te bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk”, aldus Jeroen Visser, CFO van Blokker Holding. Ik ben ervan overtuigd dat Intertoys haar positie als toonaangevende gespecialiseerde Nederlandse speelgoedketen verder zal uitbreiden en versterken.”

Intertoys zal in de toekomst verder omgevormd moeten worden tot een omnichannel retailbedrijf. Gavin George, CEO van Alteri vult aan: “Na afronding van de transactie zal het bedrijf goed gekapitaliseerd zijn en gebruik kunnen maken van onze inzichten in de sector, experts en ons netwerk.” Nextail blijft op basis van een ‘service level agreement’ betrokken bij de online activiteiten van Intertoys.

De ombouw van Bart Smit winkels naar Intertoys is inmiddels voltooid, op dertien winkels in Nederland en België na. ToysXL wordt eind dit jaar naar de Intertoys formule omgebouwd.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.