Stadsdeel Amsterdam-Zuid weigert New York Pizza

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule New York Pizza wil aan de slag aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Stadsdeel Amsterdam-Zuid steekt hier echter een stokje voor, omdat zij vinden dat New York Pizza een fastfoodformule is. En volgens het bestemmingsplan op het pand mogen alleen restaurants hier openen.

“Wij maken hier onderscheid in horecatypen”, aldus Jeff van den Berg van stadsdeel Zuid, tegenover het Algemeen Dagblad. “En vooral het feit dat zij slices pizza gaan verkopen, die je lopend op straat meeneemt, maakt dat wij ze in de categorie fastfood hebben ingedeeld. Daarom is de vergunning geweigerd. In het bestemmingsplan is alleen horecatype restaurant toegestaan.”

New York Pizza wil de vestiging openen met 66 zitplaatsen, die de bezoeker uitnodigt om te gaan zitten. En dat is volgende de franchiseformule vergelijkbaar met pizzeria’s in de buurt die óók afhaalpizza’s verkopen.

Om toch een vergunning te krijgen, stapte New York Pizza afgelopen woensdag naar de Amsterdamse bestuursrechter. Die moet nu beslissen of de pizzaformule onder fastfood blijft, of dat het toch een restaurant is. Over uiterlijk twee weken doet de rechter uitspraak.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.