Starbucks gaat in beroep tegen uitspraak EU

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Afgelopen woensdag oordeelde de EU dat franchiseformule Starbucks ten onrechte ongeveer 25 miljoen euro te weinig belasting heeft betaald na afspraken met de Belastingdienst. Eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging meldde dat Starbucks een belastingvoordeel van minimaal 20 miljoen euro moet terugbetalen dat de Nederlandse Belastingdienst gunde aan de koffieketen. Starbucks gaat in beroep tegen de uitspraak van de Europese Commissie:. “We hebben de Nederlandse en OESO-richtlijnen nageleefd”, aldus een woordvoerder tegen Reuters.

De Europese Commissie kan een juridische procedure beginnen bij het Europese Hof van Justitie als de Nederlandse overheid dat niet doet. Starbucks stelt dat in het onderzoek echter aanzienlijke fouten zijn gemaakt. Nederland krijgt geen boete opgelegd.

Starbucks is in Nederland geen franchiseorganisatie. Starbucks opent en beheert eigen vestigingen of sluiten grotere licentieovereenkomsten met grote organisaties die op bijvoorbeeld vliegtuigen opereren. Starbucks is daarom ook niet op zoek naar franchisenemers in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk zijn al wel franchisevestigingen geopend.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website