Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Starbucks heet nieuwe ceo welkom

02 september 2022

Laxman Narasimhan is per 1 oktober 2023 benoemd als nieuwe ceo van Starbucks. Pas per 1 april volgend jaar zal hij officieel aantreden. Tot die tijd wordt hij ingewerkt door oprichter Howard Schultz. Ook zullen ze in die periode een plan tot hervormen van het koffiebedrijf gaan schrijven: The reinvention of Starbucks.

Inspirerende leider

Met zijn toetreding tot de Raad van Bestuur, krijgt Narasimhan per april 2023 de leiding over de koffiegigant. Daarvoor werkte de in India geboren topman voor PepsiCo en productfabrikant Reckitt Benckiser (o.a. bekend van Durex, Cillit Bang en Dettol). Schultz: “Hij is een strategische en transformationele leider met diepgaande ervaring in het bouwen van krachtige consumentenmerken. Hij is de leider die we zochten.”

Mellody Hobson, voorzitter van de onafhankelijke raad van bestuur van Starbucks vult aan: “Laxman is een leider die inspireert. Zijn grote, praktische ervaring met het leiden van strategische veranderingen bij mondiale, op de consument gerichte ondernemingen, maakt hem de perfecte ceo om de groei van Starbucks te versnellen en de kansen die voor ons liggen te benutten.”

Doelstellingen

Starbucks zal vooral het milieu prioriteit geven. Zij willen hun doelen rond dit thema nastreven. Daarbij zijn er ook wat issues die aandacht behoeven: In China kampen ze met cafésluitingen door strikte coronamaatregelen. En in thuisland Amerika is het bedrijf verwikkeld in problemen die verband houden met vakbondsverkiezingen.
Starbucks is de grootste koffiehuisketen van de wereld. Op 1 oktober 2017 had het 27.339 vestigingen in 76 landen, waaronder meer dan 14.000 in de Verenigde Staten, 1400 in Canada en meer dan 900 in het Verenigd Koninkrijk. Ongeveer 50% van de vestigingen zijn in eigendom en de rest wordt door andere bedrijven uitgebaat of zijn onderdeel van een joint venture met een andere onderneming. De Volksrepubliek China had 2916 vestigingen en staat op de 2e plaats met het aantal locaties na de VS.

×