Starbucks opent vestiging in trein

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Starbucks Trein

De Amerikaanse koffieformule Starbucks gaat in samenwerking met de Zwitserse spoorwegmaatschappij SBB een Starbucks Store in een treintoestel ontwikkelen. Dit werd donderdag bekendgemaakt. De trein zal worden ingezet op het traject Genève – St.Gallen.

De koffiebar is gevestigd in een dubbeldekstreinstel en is een van de kleinste shops die Starbucks ooit ontwikkeld heeft. Op de benedenverdieping van het treinstel bevindt zich de winkel, boven is een loungeruimte gecreëerd. De buitenkant is beplakt met Starbuckslogo’s. Het treinstel biedt plaats aan vijftig personen.

De unieke trein zal op 21 november zijn eerste reis maken. Het traject doorkruist het hele land. De trein start in het westen bij het vliegveld van Genève, en eindigt in St. Gallen, een stad in het noordoosten van Zwitserland.

Starbucks heeft wereldwijd meer dan 19.000 vestigingen, waarvan 38 in Nederland. Deze innovatieve vestiging staat model voor het Europese uitbreidingsplan van de koffiemakers. Starbucks wil met verschillende partijen samenwerken om de formule op locaties uit te rollen waar ze nog niet vertegenwoordigd zijn. Dit gaat om locaties als hotels, tankstations of supermarkten. Of Starbucks plannen heeft om meer treinvestigingen te open is niet bekend.

NS laat weten aan de Volkskrant dat er geen plannen bestaan voor een Nederlandse Starbucks-trein. De mobiele railcatering verkoopt op sommige trajecten wel koffie van Starbucks, wordt door de woordvoerder benadrukt.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website