Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Start je eigen uitzendbureau via Nedflex

Wil jij franchisenemer worden in de uitzendbranche? Nedflex heeft daar twee opties voor: laagdrempelig onder eigen naam of al met kennis en vertrouwen bij klanten arriveren met behulp van de formulenaam. In beide gevallen is er een sterke persoonlijke band met de franchisegever.

White label

Als ondernemer van een white label vestiging kies je je eigen naam en uitstraling, onder de paraplu van Nedflex. Jij bent vrij om de voorkant in te richten, Nedflex verzorgt de achterkant.
Die achterkant houdt onder meer in: inschrijving onder de naam Nedflex in het handelsregister; de uitbetalingen aan de uitzendkrachten, het debiteurenbeheer en de marketing. White label is een stuk laagdrempeliger. Het is ideaal voor creatieve ondernemers die hun eigen ding willen doen. De kaders zijn dan een stuk breder, je logo komt op de factuur en naar buiten toe ben je bijvoorbeeld Hansflex. In principe kun je aan de keukentafel al starten en het logo en de kleuren ontwerpen we samen. Als ondernemer heb je veel vrijheid, maar Nedflex begeleidt je wel. Je zou het een vorm van soft franchise kunnen noemen.

De instapfee voor white label is bovendien laag en daar krijgen de partners ook een marketingpakket voor. Daarnaast zijn de toelatingseisen bij white label mild. Iedereen is welkom. Maar het moet je wel liggen, het is een creatieve business in een snelle markt. We zoeken hardwerkende, enthousiaste, communicatieve en commercieel ingestelde kandidaten. Dan is er ook een goede boterham voor ze te verdienen.

Franchise

Voor een franchisevestiging ligt de lat wat hoger. Kandidaten daarvoor moeten naast bovengenoemde eigenschappen ook over de nodige ervaring in de uitzendbranche beschikken. Bijvoorbeeld een tijd als intercedent hebben gewerkt. De investering is wat hoger en franchisenemers betalen een jaarlijkse fee. Ook voor franchisenemers is de commerciële honger een voorwaarde. Want je bent als uitzendbureau altijd aan het verkopen. Uiteraard aan de klantzijde, maar de uitzendkrachten moet je ook weten te strikken.
Franchisenemers hebben het voordeel van de directe link met Nedflex. Je komt dus al met een goede, gevestigde naam binnen bij een klant, en dat schept vertrouwen. De koude acquisitie gaat ook gemakkelijker.
Voor franchisenemers geldt grotendeels dezelfde constructie qua voor- en achterkant als bij white label. Alleen voeren zij de naam en de huisstijl van Nedflex. Er zijn nu zeven franchisenemers en 42 white label ondernemers bij Nedflex.

Over Nedflex

Nedflex heeft vijfenzeventig medewerkers in dienst, aangestuurd door een jonge directie, om alle dienstverlening te kunnen realiseren. Naast marketing, financiën en verkoop zitten ook juridische dienstverlening, recruitment en HR in dat servicepakket. De samenwerking tussen de ondernemers wordt gestimuleerd door Nedflex en daar profiteren starters direct van. Nieuwkomers komen meteen in een groep van ruim veertig ondernemers, en leren van hen. En soms laten we potentiële starters eerst met franchisenemers praten om een goed beeld vanuit de praktijk te krijgen van het nieuwe bestaan.
Tijdens meerdere gesprekken tussen hoofdkantoor en potentiële starters worden de wederzijdse behoeften besproken. En het komt ook voor dat we na twee gesprekken moeten concluderen dat dit werk niets is voor deze kandidaat.
De Nedflex formule bestaat intussen alweer dertig jaar, bedient elke denkbare branche en heeft een landelijke dekking, met een grote vertegenwoordiging in Noord-Holland, de thuisregio. Het hoofdkantoor staat hier immers ook, in De Goorn. Voor alle regio’s in Nederland zoekt de formule nieuwe ondernemers, zelfs in het drukbezette Noord-Holland. “Wanneer een goede kandidaat zich hier aandient, zeg ik geen nee”, aldus Rebecca Koelemeijer.
We raden starters aan goed over de stap na te denken. Het is wel een 24/7 verhaal. Als bij een klant op zaterdagochtend iemand in de productie niet komt opdagen, kan er een panieksituatie ontstaan waarin jij moet optreden. Overleg dus goed met het thuisfront.

×