Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Steeds meer supermarkten 1e kerstdag open

Zo’n honderd supermarkten openen hun deuren op eerste kerstdag. Ondernemers spelen hiermee in op de wensen van de klant die ‘juist op eerste kerstdag’ veel behoefte aan verse producten heeft. Dat supermarkten op tweede kerstdag hun deuren openen is al langer gebruikelijk.

Vorig jaar waren acht filialen van Jumbo en vijf supermarkten van Albert Heijn op eerste kerstdag geopend.  Dit jaar gaan er 25 filialen van Jumbo open en zo’n 65 vestigingen van Albert Heijn. Ook zijn er, net als de vorige jaren, verschillende stationswinkels van AH geopend.

Marktonderzoeker Joop Holla van brancheorganisatie GFK legt in het AD uit waarom de supermarkten open gaan: ‘’De omzetgroei in de branche is erg beperkt. Elke mogelijkheid die zich voordoet om wat groei te realiseren, grijpen de supermarkten met beide handen aan’’.

Tweede kerstdag is al langer een ‘winkeldag’. Waar voorheen vooral de woonboulevards mensenmassa’s aantrokken op tweede kerstdag, zijn de centra van grotere steden ook populair. Afgelopen jaren kon je al terecht in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit jaar is ook het centrum van Utrecht op tweede kerstdag geopend.