Stichting Drogisterij Parfumerie Belangen (DPB) opgericht door franchisenemers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

D.I.O. drogisterijen franchise

Zeven ondernemers van de franchiseformules D.I.O en DA, die samen 16 winkels bezitten, hebben de Stichting Drogisterij Parfumerie Belangen opgericht. Het doel van deze stichting is om een beter rendement op de werkvloer te creëren en daardoor zelfstandige drogisten en parfumerieën toekomstbestendig te laten worden. “Wij zijn van mening dat de huidige en voorspelde marktomstandigheden vragen om een nieuwe manier van samenwerken en organiseren van de keten”, aldus DPB in een persbericht aan Careality. De ondernemers zien dat een groot aantal zelfstandige ondernemers in zwaar weer verkeert, maar dat er nog geen branchepartij is die actie onderneemt. “Daarom hebben we die nu zelf gevormd, in de vorm van stichting DPB”.

Deskundigen en marktpartijen steunen de nieuwe stichting in de visie dat een vrijwillige samenwerkingsvorm de beste optie is om te komen tot een gezonde toekomst voor zelfstandige drogisterijen en parfumerieën.

Omdat de drogisterij branche de laatste jaren sterk verdeeld was, bestond het uit veel zelfstandige ondernemers, of kleine groepen. Deze hadden niet de financiële kracht om inkoopvoordelen te kunnen genieten bij leveranciers, met deze stichting kan dat wel. Ook worden bepaalde inspanningen als onderhoud van de webshop en Social Media nu gebundeld. Voor een enkele ondernemer was dit voorheen te kostbaar. Deze uitdagingen zorgden voor de oprichting van de DPB. De aangesloten ondernemers zeggen hiermee een stuk vrijheid en ondernemersvermogen terug gewonnen te hebben.

Als groep zijn de ondernemers een partij van voldoende formaat om collectieve voorwaarden te kunnen bedingen, bij bijvoorbeeld energiebedrijven. De stichting biet ook inzichten in deze inkoopvoordelen om zo de marges te verbeteren. De ondernemers van de stichting geven aan geen inkooporganisatie te zijn, ze maken slechts de inkopen mogelijk en inzichtelijk. Deelnemers worden gestimuleerd hun eigen ondernemers successen te delen tijdens de bijeenkomst, om zo de gehele branche tot een hoger niveau te tillen.

Het bestuur van Stichting DPB bestaat uit: John Aendekerk (D.I.O. Weert en Stramproy), Ben Denekamp (DA Dieren), Suzan Vaarhorst (DA en MOOI), Bert Coenen (D.I.O. Munstergeleen), Guido Hollands (DA Heerlen), Martin Boezerooy (DA Groningen e.o.), Marjolein Theil (DA Nijmegen).

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website