Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Straetus Incasso over transparantie

crijn janssen
Foto: Crijn Janssen, eigenaar Straetus Incasso Nederland
Nelleke Koops schrijft 29 maart 2014 in het NRC Handelsblad over de brief die niemand lief is, hiermee refereerde zij naar de envelop die bij ieder weleens op de deurmat valt met dikke letters AANMANING, of erger, FAILLIET erboven. Personen worden hierbij gesommeerd snel een bedrag over te maken om te voorkomen dat de deurwaarder aan de deur komt. Om maar van het gedoe af te zijn, zegt Straetus, betalen veel mensen het vaak lage bedrag of bellen naar een duur nummer, zodat de oplichters alleen al via die telefoonrekening binnenlopen. Met het artikel waarschuwt Koops voor de vele malafide incassobureaus die ons land rijk is.

“Het is wel waar dat er veel wildgroei is,”aldus Crijn Janssen van Straetus Incasso. “Je moet altijd goed opletten met wie je in zee gaat, want niemand vindt het leuk om die bewuste envelop op de mat te krijgen. Vaak betalen mensen niet de rekening uit onwil, maar om andere redenen. Door van te voren goed in kaart te brengen wat er speelt, kan er veel ellende voorkomen worden. Transparantie is iets wat in branche eigenlijk een must is, ook al zien we dat nog veel te weinig.”

Check-up
“Krijgt u een envelop op de mat, neem altijd even de moeite om goed te bedenken of deze factuur wel klopt. En komt u ooit voor de keuze te staan om een incassobureau in de arm te nemen, let er dan op of er een goede geschillencommissie is en of ze betrouwbaar én transparant zijn. Verder kunnen wij als tip meegeven dat een incassobureau dat zich in de Social Media profileert (Twitter, facebook etc.) veelal waarde hecht aan de mening van klanten en daar dus transparant in is. Doe je als incassobureau iets verkeerd, dan verschijnt dat immers gelijk op social media en dan kun je wel inpakken. Doe je het echter goed, dan verspreidt dat nieuws zich ook snel,”