Strijd om C1000 barst los

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

C1000
De strijd om supermarktketen C1000 kan losbarsten. Eigenaar CVC heeft zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen om de opties voor de toekomst te onderzoeken. Belangrijkste mogelijkheden zijn verkoop aan een nieuwe eigenaar of het herfinancieren van de schulden, waardoor aandeelhouders van CVC het nodige rendement ontvangen.

Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van bronnen. CVC nam het toen beursgenoteerde Schuitema begin 2008 over en heeft sindsdien geïnvesteerd in de revitalisatie van de formule. Geruchten over een mogelijke verkoop van C1000 deden al de ronde vanaf januari toen C1000 zijn distributiecentra van de hand deed aan een Amerikaanse logistieke investeerder.

Belangrijke kandidaat voor een overname zou volgens verschillende bronnen branchegenoot Plus zijn. Daarmee zou een groot bolwerk met zelfstandige ondernemers ontstaan. Ook een opdeling van de winkels tussen verschillende partijen zou een mogelijk zijn, terwijl het kopen van de nummer twee op de Nederlandse markt ook een optie zou kunnen zijn voor een buitenlandse retailer. Tenslotte is het ook nog mogelijk dat een andere private equity investeerder brood ziet in de keten.

dinsdag 27 september 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.