Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Subway bant plastic

Vanaf 1 november 2018 biedt Subway Nederland geen plastic rietjes meer aan. “Wij zijn ons bewust van het gebruik van plastic en de impact ervan. Het afschaffen van plastic rietjes in al onze Nederlandse restaurants, sluit daarop aan”, aldus Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe.

Subway is het eerste fastfoodrestaurant in Nederland die geen plastic rietjes meer faciliteert. “Plastic rietjes kunnen in het milieu terecht komen. Daarom heeft Subway Nederland besloten om geen plastic rietjes meer in onze restaurants aan te bieden vanaf 1 november. Wij willen met deze maatregel bijdragen aan een duurzamer en verantwoord gebruik van materialen”, aldus Van der Lee.

No waste principe

Het doel van Subway Nederland is het verkleinen van Subway’s ecologische slechte invloed op de wereld. “Wij willen onze impact op het milieu minimaal houden. Daarom hanteren we het ‘no waste’-principe: ons doel is om voedselverspilling onder de 1 procent per vestiging te brengen. Dit is haalbaar, omdat we alle Subs en salades maken op het moment dat de gast ze bestelt. Meerdere keren per dag bakken we nieuw brood en vullen we ingrediënten bij. Dagelijks snijden we zoveel tomaat, paprika en komkommer als we nodig hebben. Zo hoeven we maar weinig weg te gooien”, aldus Van der Lee.

Minder plastic verpakkingen

Sinds juni 2018 worden er minder frisdrankflesjes met plastic verpakt in de Nederlandse Subway-vestigingen. Deze vermindering is goed voor een besparing van 5.400 kilo plastic. “Een mooi voorbeeld van de kansen die wij pakken om op verpakkingsgebied verbeteringen door te voeren. Voor Subway International is verpakking een belangrijk thema. Wij streven ernaar dat onze verpakkingen 100 procent recyclebaar of composteer baar worden. Ook gaan we meer gerecyclede materialen gebruiken in ons papieren en plastic verpakkingsmateriaal. Bovendien onderzoeken we de mogelijkheden om bekertjes en plastic bakjes te recyclen binnen Subway zelf, en met partners”, aldus Van der Lee.

×