Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s blijft de grootste

Ieder jaar presenteert De Nationale Franchise Gids weer de cijfers voor verschillende branches binnen franchise. Dit keer is de beurt aan de branche Horeca.

Er zijn 115 franchiseformules binnen de branche Horeca. Deze formules zijn samen goed voor 3.231 vestigingen. Het totaal aantal vestigingen is met maar liefst 7,49% gegroeid, wat veruit de hoogste groei is van alle branches in Nederland.

Top 5

Zoals te zien, is de top 5 niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Domino’s Pizza blijft de grootste in de Horeca branche met 301 vestigingen en Subway en McDonald’s liggen nog steeds erg dicht bij elkaar.

De snelste groeiers binnen deze branche liggen ook dicht bij elkaar. De Pizzabakkers zijn nieuw in de top 5 van deze snelste groeiers, met een groei van 12 vestigingen. De Pizzabakkers is hiermee de enige formule zonder fast-service in deze top 5.

Omzet

De omzet binnen de gehele branche komt met een groei van 6,8% iets boven de 3 miljard euro uit. Deze groei in omzet is de grootste van alle branches, net zoals ook het geval was bij de groei van het aantal vestigingen. De omzet binnen de horeca groeit al een aantal jaar op rij en is in totaal zo’n 15% toegenomen vanaf 2015.

×