Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Subway heeft vanaf nu ook glutenvrij brood

Gasten met een glutenallergie kunnen vanaf nu ook terecht bij Subway. Vanaf heden heeft de restaurantketen namelijk ook glutenvrij brood in het assortiment opgenomen. Deze nieuwe soort brood is de zevende broodsoort om uit te kiezen.

Na een succesvolle introductie in Zweden en Finland is de glutenvrije variant nu ook bij Subway in Nederland verkrijgbaar. “Wij willen iedere gast de gelegenheid geven om helemaal naar wens een Sub samen te stellen. Daarom bieden wij nu ook glutenvrij brood aan. Dit brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” vertelt Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway. “Het is door deze werkwijze dan 100 procent glutenvrij. We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken. We vragen onze gasten wel altijd alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. Ons advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen is dan ook altijd: bekijk de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen met glutenallergie zijn positief: de website Glutenvrijsnackerij.nl oordeelt dat je met een gerust hart kunt gaan proeven.”

Zeven broodsoorten

Dat je bij Subway-restaurants uit verschillende broodsoorten kunt kiezen, is bekend. Zo zijn er de smaken Honey Oat, Italian Herbs &Cheese, Wit, Bruin en Sesam. En Subway blijft haar broodassortiment vernieuwen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze broodsoorten ter plekke vers gebakken worden. Van der Lee legt uit: “Het brooddeeg komt bevroren bij onze restaurants binnen. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door de Sandwich Artist verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Vervolgens gaat het deeg in de rijskast. Op basis van de omloopsnelheid in het restaurant bakt de Sandwich Artist een of meerdere keren per dag de juiste aantallen broden. Daardoor is het brood altijd vers en ruikt het ook nog eens lekker.

×