Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Subway opent zijn 200e vestiging in Nederland

07 februari 2018
Subway Restaurants heeft haar 200e vestiging in Nederland geopend. De internationale franchiseformule opent vestigingen op de meest uiteenlopende locaties: van hartje Rotterdam tot in een bouwmarkt of tankstation. Country Director Joost Labadie: “Wij zijn hier nog lang niet uitgegroeid.”

Het eerste Subway-restaurant werd in het jaar 2000 geopend. Sindsdien is het aantal vestigingen en activiteiten (drive-through locaties, bezorging) enorm gegroeid. “In 2017 zijn er 17 Subway restaurants bij gekomen en voor 2018 verwacht ik nog veel meer groei,” aldus Joost Labadie, Country Director Netherlands, Nordics & Russia bij Subway.

“Onze bekendheid is sterk toegenomen. Dit heeft ermee te maken dat wij ook veel vestigingen openen op non-traditionele locaties, dus niet alleen in de winkelstraten. Denk bijvoorbeeld aan Subway-restaurants in bouwmarkten, tankstations en op campussen. Het logo met de groen-gele pijlen kom je dus steeds vaker tegen.” Op de vraag waar hij de meeste groei verwacht, antwoordt Labadie: “Non-traditioneel groeien we stevig door, met name bij tankstations, maar ook qua traditionele locaties staat er aardig wat op stapel.” aldus de Country Director.

Regionale Development Agents en specialisten ondersteunen en begeleiden franchisenemers met de selectie van locaties, bouw, hands-on training, inkoop, reclame, plaatselijk commercieel beleid en nog veel meer. Labadie: ”Als franchisenemer ga je zelf aan de slag, maar je kunt terugvallen op de kennis van ruim 25.000 mede-ondernemers over de hele wereld. Niemand hoeft zelf het wiel uit te vinden.”

×