Succes voor Bagels & Beans

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bagles & Beans

Formule Bagels & Beans is in ruim acht jaar van zijn bestaan gegroeid naar 42 vestigingen in 25 steden. In de hoofdstad is de formule het meest aanwezig met vijftien vestigingen. In 1996 verkochten Ronald Bakker en zijn echtgenote Ninande Thio hun restaurant om eind 1997 te gaan beginnen aan een nieuwe lunchroomachtige Bagels & Beans in Amsterdam. In 2002 kwam er door belangstelling van derden, die ook een dergelijke zaak wilden beginnen, het ontstaan van het franchiseconcept.

De groei is voor een flink deel toe te schrijven aan de relatief lage bijdrage die franchisenemers betalen, namelijk vijf procent van de omzet. De bedrijven zitten voornamelijk op plaatsen waar veel mensen wonen, werken en winkelen en waar veel leven in de brouwerij is. Er wordt bewust niet gekozen voor dure winkelstraten of NS-stations. De recessie heeft de omzet van de formule niet aangetast, de besteding ligt tussen vijf en acht euro per klant. Vorig jaar won de formule de NFV Franchise Trofee.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 24 augustus 2010.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.