Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Succesvol in franchise: iedereen kan het, niet iedereen wil het! – Column Crijn Janssen

Crijn Janssen
Straetus Incasso organiseert regelmatig een franchisemeeting om de ontwikkelingen binnen Straetus Nederland te bespreken. Dit keer was er ook een spreker uitgenodigd: Michael Pilarczyk. Collega Dennis Kuipers, had een masterclass bijgewoond van Michael en was zo geïnspireerd geraakt dat hij dit graag wilde delen met alle franchisenemers.

Waar doe je het allemaal voor? Wat wil je met je leven? Wist je dat 89% van alle mensen niet weet wat ze willen met hun leven? Daar begint Michael Pilarczyk zijn verhaal mee.

Heel veel mensen beseffen niet wat je er allemaal voor moet doen en voor moet laten om succesvol te zijn. Je moet iets écht willen en je voor de volle 100% inzetten, want anders kom je er niet. Je kunt geen kampioen worden als je niet een stukje harder loopt dan anderen. Daarvoor moet je alleen eerst weten welke kant je op wil lopen. Een navigatiesysteem wijst je de weg. Je programmeert in waar je naar toe gaat. Programmeer jij jezelf ook? Of ga jij gewoon een stukje rijden en zie je het wel? 89% van alle mensen doet dit laatste.

Er is een weg naar succes. De weg is alleen nooit af, want er wordt altijd aan gewerkt. Je moet angsten laten varen en er niet vanuit gaan dat het je niet lukt en je vooral focussen op hetgeen dat goed gaat. Michael geeft het voorbeeld van een voetbalteam dat met 1-0 achterstaat. Wat doe je? Zet je 2 spitsen in of 2 verdedigers? In het bedrijfsleven wordt vaak gekozen voor het laatste. Wanneer zich er een probleem voordoet, worden de beste mensen op het probleem gezet, terwijl op die manier alle energie naar het probleem gaat. Of je nou met 1-0 of met 5-0 verliest, verliezen is verliezen. Dus probeer te winnen en zet spitsen in, in plaats van verdedigers! Alleen dan kun je komen waar je wil komen.

Wat is jouw passie? Do what you love and love what you do.