Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Suitsupply breidt uit naar Afrika

Eerder deze maand werd in de media bekend gemaakt dat de mode keten Suitsupply uit gaat breiden naar Rusland. Nu blijkt dat er verdere uitbreiding plaatsvindt naar Afrika. Wel volgens een ander ondernemingsmodel.

Suitsupply staat vooral bekend om haar gedurfde reclame en marketing. Het bedrijf lijkt het hier mee ook goed te doen, want er worden in rap tempo over heel de wereld winkels geopend. Toen eerder deze maand het nieuws kwam dat het merk uitbreidde naar Rusland, werd al vrij snel duidelijk dat dit in de vorm van franchising zou gebeuren. Dit, in tegenstelling tot de uitbreiding in Afrika, waar de winkels in eigen beheer worden gehouden. Waarom hiervoor gekozen is, is nog onduidelijk.

De eerste Afrikaanse vestiging zal worden geopend in Johannesburg. De stap naar Afrika wordt gemaakt omdat het bedrijf een toename merkte in het aantal bestellingen vanuit Afrika. Met de opening van deze vestiging, en beoogde vestigingen in Zuid-Afrika, wil het merk de consument in deze markt beter bedienen.

Dat Suitsupply hard aan de weg aan het timmeren is, moge duidelijk zijn. Inmiddels is het merk al in ruim 13 landen actief en deze zomer zal ook de eerste shop-in-shop vestiging worden geopend in Dallas.