Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Suittruck voegt damesmerk W.oak toe aan assortiment

25 november 2019

Maatpakkenverkoper Suittruck gaat ook dames maatkleding aanbieden. De winnaar van de Franchise Starter Award 2018 voegt damesmerk W.oak toe aan zijn assortiment. Met het merk wil de maatpakkenfabrikant ook aan vrouwen pakken op maat gaan leveren.

Het idee van het damesmerk zit al twee jaar in het hoofd van eigenaar Rutger Vlaming, zo vertelt hij aan FashionUnited. De ondernemer wil niet alleen de dames in de top van de zakenwereld kleden, maar iedereen.

W.oak

W.oak heeft een dubbele betekenis. Enerzijds staat het voor ‘Women of all kind’, anderzijds staat het voor ‘Wear one of a kind’. Van elk pak wordt namelijk maar één exemplaar gemaakt. Eerder verkocht Suittruck alleen maatpakken voor heren.

Over Suittruck

Suittruck rijdt met trucks door het land om pakken op maat aan te meten en te verkopen. Vlaming kwam er vrij snel achter dat fysiek opmeten niet meer past in de huidige tijdgeest. Daarom ontwikkelde hij in 2018 een bodyscan om dit proces te digitaliseren. De truck is ingericht als paskamer en atelier en daarmee gaat Suittruck bedrijven langs om medewerkers pakken aan te meten.

Op textielgebied en duurzaamheid is Suittruck een voorloper. Zo recyclet het bedrijf textiel en gebruikt dat weer in de pakken.

De franchiseformule is momenteel actief in Nederland en België, maar heeft ook ambities om naar de Verenigde Staten te gaan.

×