Taco Mundo richt zijn pijlen op het oosten van het land

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Maaltijdbezorgdienst Taco Mundo is van plan meerdere vestigingen te gaan openen in het oosten van het land. In oktober opent het bedrijf zijn 26e vestiging in Apeldoorn. Snel volgt de locatie Arnhem, waarna er ook plannen zijn voor een opening in Deventer.

Inhaalslag

Begin 2016 was Taco Mundo al van plan een vestiging te openen in Apeldoorn. Vier jaar later wordt dit plan dus pas daadwerkelijk gerealiseerd. “We zitten inmiddels van Groningen tot Breda, maar het oosten van het land is wat achtergebleven’’, aldus oprichter Tom Fillipini tegenover de Stentor. Als verklaring geeft de oprichter dat het oostelijke deel meer de kat uit de boom kijkt: “Je ziet met wel meer initiatieven dat ze beginnen in de Randstad en zich daarna vertalen naar de rest van het land.”

Op zoek naar franchiseondernemers

“We willen graag groeien in dit deel van het land, maar moeten dan wel de juiste ondernemers hebben. Dat zien we nu wel gebeuren’’, zegt Filippini. De groei hoopt Taco Mundo te bereiken door de vestigingen te laten runnen door zelfstandige ondernemers. “We hopen op afzienbare tijd te groeien naar dertig vestigingen. Uiteindelijk is er voor onze formule in Nederland ruimte voor ongeveer vijftig vestigingen, vertelt de oprichter.

Groei in het segment

In het begin had Filippini best een lastige opstart: De Mexicaanse keuken was nog niet zo bekend en ook maaltijden thuis laten bezorgen had tijd nodig. Vergeleken met bijvoorbeeld sushi en pizza’s nemen de taco en Mexicaanse maaltijden nog steeds een bescheiden plek in op de markt van bezorgmaaltijden. “Inmiddels is er wel gestage groei”, ziet Filippini. ‘Bezorgen is nu heel gewoon en er zit een enorme groei in, ook in ons segment”.

Wil jij ondernemer worden bij Taco Mundo? Klik hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.