Terugblik franchisebeurs Onderneem ‘t! 2016

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Donderdag 7 en vrijdag 8 april jl. vond voor de 13e keer de franchisebeurs Onderneem ‘t! plaats. Met een goedgevulde beursvloer, een uitgebreid programma, opening van de beurs door oud-schaatscoach Gerard Kemkers en tevreden standhouders en bezoekers, kan er tevreden teruggekeken worden op twee mooie beursdagen.

Tijdens de franchisebeurs konden kandidaat-ondernemers op beide dagen terecht om in korte tijd breed te informeren bij diverse standhouders over franchise en de mogelijkheden binnen de formules. Aan de beurs namen tientallen franchiseformules en andere partijen uit de franchisewereld deel. Naast informatie vanuit de stand, werden dit jaar voor het eerst 5 thema’s gepresenteerd. “We gaan de komende weken analyseren of deze opzet succesvol is gebleken. De eerste reacties zijn in ieder geval erg positief”, aldus medeorganisator Tom Barten.

Naast de themapresentaties waren dit jaar ook weer reguliere seminars waar de bezoeker bij aan kon schuiven. Standhouders gaven een presentatie, demonstratie of een andere creatieve invulling om de formule te presenteren. Daarnaast was er op de beurs een food court ingericht waar diverse foodformules, waaronder FEBO, New York Pizza, Fortune Coffee, Bakker Bart en Kwalitaria, de bezoekers trakteerden op allerlei hapjes uit eigen keuken.

Dit jaar vond de franchisebeurs voor het eerst plaats op een donderdag en een vrijdag. “De standhouders gaven aan dat ze dit als prettig hebben ervaren, omdat de bezoekers serieus waren en gericht voor een aantal standhouders kwamen. Het is ook voor volgend jaar weer een serieuze optie om de donderdag en vrijdag te handhaven”, aldus Barten.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Rob M

    De beurs en het aantal standhouders was prima, organisatie was goed. Enige minpunt was dat de sprekers niet in aparte ruimtes stonden. Veel te veel ruis en gepraat op de achtergrond. Bj Gerard Kemkers was het gepraat en geroezemoes zeer irritant. Later een sessie van New York pizza bijgewoond, dit was bijna niet te volgen, de geluidsinstallatie werkt niet of niet goed. Echt amateurisme van de organisatie van de bovenste plank. Voor de rest zeer nuttig en informatief dag geweest voor mij.

    Reply

  • Frank Schut

    De stands waren informatief en goed geplaatst. Genoeg ruimte om rustig met de diverse formules in gesprek te zijn. Misschien New York Pizza volgende keer niet meer in het gangpad (trok erg veel mensen waardoor doorgang werd geblokkeerd). Wel leuk dat er met allerlei (etens)producten werd rondgegaan. De seminars waren echter zeer amateuristisch georganiseerd. Bij het seminar “Food” waren de sprekers door het vele achtergrond-geroezemoes totaal niet te volgen. De opzet deed ook erg ongeorganiseerd aan…..”wie heeft er een vraag” als opening?? Presentatrice was haar spiekbriefje kwijt, geluid te zacht etc……gevolg was dat zeker de helft van het aanvankelijke publiek binnen 10 minuten opstapte. Ook ik kon het achtergrondgeluid na een poosje niet meer uitfilteren. Erg jammer, had bijvoorbeeld de oprichter van Doppio zeker aan willen horen. Gemiste kans! In de Goodie-bag had ik samples verwacht van de diverse formules, nu alleen de franchisegids (die ik al had natuurlijk). Ruimte voor verbetering, maar verdeling over 2 dagen zeker positief!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website