Terugblik op Het Nationale Franchise Congres

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Donderdag 1 oktober jl. is op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam Het Nationale Franchise Congres gehouden. Thema van het congres was ‘één voor allen, allen voor één’. Nieuw dit jaar was o.a. het Lagerhuisdebat.

Dagvoorzitter was Nederlands kampioen debating Gijs Weening. Voor de pauze verzorgden Justin Goes van Subway en Kees Seip van De Hypotheker boeiende presentaties over hoe Subway en De Hypotheker invulling geven aan ‘één voor allen, allen voor één’. Kees Seip vertelde over het doorvoeren van veranderingen binnen De Hypotheker, Justin Goes legde uit hoe je binnen een internationale hard franchiseformule ondernemerschap stimuleert. Conclusie van beide sprekers was dat transparantie en goede communicatie hierin essentiële factoren zijn.

Tussen deze sessies door vonden workshops plaats. Hier gingen deelnemers uitgebreid in gesprek met collega franchisegevers over vooraf gekozen onderwerpen. Aansluitend vond het Lagerhuisdebat plaats. Hier gingen franchisegevers, op traditionele Engelse wijze, met elkaar in discussie over verschillende actuele onderwerpen waaronder natuurlijk ook de voor- en nadelen van de Nederlandse Franchise Code.

Traditiegetrouw werd het congres afgesloten met De Grote Franchise Quiz die gewonnen werd door Simon Hiemstra van MKB Adviseurs, hij ontving de wisselbeker uit handen van de winnaar van vorig jaar, Jan Joris Heling van Bakker Bart.

“Niet voor niets is de ondertitel van het congres ‘voor franchisegevers door franchisegevers’, het congres werd dan ook gedragen door onze partners en natuurlijk de vijftien workshop voorzitters. Dankzij hun hulp is het congres zo’n groot succes geworden,” aldus organisator Tiago Jurgens van De Nationale Franchise Gids.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website