Terugblik op Het Nationale Franchise Congres

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Donderdag 6 oktober jl. is op het hoofdkantoor van ABN AMRO te Amsterdam Het Nationale Franchise Congres gehouden. Thema van het congres was ‘Franchise Inside’ onder leiding van presentator Wilfred Genee. Met meer dan honderd franchisegevers was het congres ook dit jaar weer een succes. Deelname aan het congres is uitsluitend voor franchise- en formulemanagement.

Voor de pauze vond er een interview plaats. Hierbij vroeg Wilfred Genee samen met tafelheer Derk van Dam de tafelgasten Guus Sturing (Plus), Marijke Horstink (Happy Nurse) en Maarten Steinkamp (MultiVlaai en Jamin) het hemd van het lijf. Het gesprek kwam gelijk tot de kern en ging onder andere over de verhoudingen tussen franchisegever en –nemer, de Nederlandse Franchise Code en het mediabeleid van formules. Na het interview met deze prominenten uit franchisend Nederland vonden er workshops plaats. De franchisegevers gingen hierbij uitgebreid in gesprek over vooraf gekozen onderwerpen.

Aansluitend vond het Franchisedebat plaats. Tijdens het debat werd er in teams van 3, felle discussies gevoerd over verschillende onderwerpen met als doel de aanwezigen te overtuigen van de standpunten die de teams voorafgaand aan het congres toegewezen hadden gekregen. De aanwezigen lieten door middel van stemkastjes weten dat Gerben ter Avest van AMI Kappers ‘De Beste Debater’ van het congres was. Ter Avest ging naar huis met de felbegeerde beker en een mooie cheque voor een reis naar Parijs.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.