Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Terugblik op seminar efficiënt organiseren HR in franchise

29 augustus 2023

“Dat franchisegevers bezig zijn om formules te optimaliseren, bleek afgelopen week tijdens eens seminar van Vapiano, Payper en de Nationale Franchisegids”, aldus Marcel Dol, algemeen directeur van Payper. “Gezien de grote belangstelling willen wij dit najaar nog een dergelijke bijeenkomst organiseren.”

Zo’n 25 vertegenwoordigers van diverse franchiseformules waren aanwezig in het prachtige en hagelnieuwe Van der Valk Hotel in Gorinchem. Tiago Jurgens van de Nationale Franchise Gids opende de lunchbijeenkomst en introduceerde Roselie van der Valk. Zij is verantwoordelijk voor de keten van Italiaanse restaurants, Vapiano.

Vapiano is van origine wereldwijd een franchiseformule en in Nederland is Van der Valk Hotels 100% eigenaar. Roselie nam de aanwezigen mee naar de geschiedenis van Vapiano, de rol van Van der Valk, de mate waarin Corona impact heeft gehad op de bedrijfsvoering en de rol van Payper als juridisch werkgever van alle medewerkers van Vapiano. Dit was tevens het bruggetje naar de 2e spreker van deze middag, Marcel Dol. Marcel is algemeen directeur van Payper en hield een gloedvol betoog over de toegevoegde waarde van de payroll-dienstverlening voor zowel franchisegevers als franchisenemers.

Naast de ontzorgende dienstverlening van Payper in HR-administratie van franchisegevers, zorgen zij er ook voor dat de franchisenemer zich kan focussen op de core business, waaronder het eigen team met medewerkers. Aanwezigen zagen vooral ook de meerwaarde voor franchisegevers. De formule wordt door deze fullservice HR dienstverlening aantrekkelijker, ook voor het aantrekken van (potentiële) franchisenemers.

×