Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Terugblik seminar ‘overdracht van een franchisevestiging’

Dinsdag jl. heeft op het hoofdkantoor van De Hypotheker het seminar ‘overdracht van een franchisevestiging’ plaatsgevonden. Na een korte introductie van CEO Wytze de Jong vertelde collega Mans Radix hoe De Hypotheker met dit onderwerp omgaat. Radix benadrukte dat het hebben van een goed stappenplan dat met alle betrokkenen wordt besproken essentieel is voor een soepele overdracht. Vervolgens ging Paul Overwater, overnamespecialist van MKB Adviseurs, onder andere in op de verschillende waarderingstechnieken. Na de pauze gingen deelnemers met elkaar in gesprek en werden verschillende praktische tips uitgewisseld.

Een voordeel van franchise is dat het vinden van een koper gemakkelijker is dan voor een zelfstandige onderneming die niet is aangesloten bij een formule.  Bij verkoop gunt de franchisegever de franchisenemer natuurlijk een maximale verkoopopbrengst. De franchisegever is echter ook verantwoordelijk voor de continuïteit van de formule en het is belangrijk dat een soepele overgang plaatsvindt en de opvolger ook binnen de formule past.

De meest geschikte kandidaat hoeft niet altijd de hoogste bieder te zijn. Een te hoge vraagprijs of andere voorwaarden kunnen het traject onnodig vertragen of zelfs laten afketsen. Alle reden om dit proces zowel aan franchisenemers- als aan franchisegeverskant tijdig in te richten. Meer lezen over dit onderwerp? In de aanloop naar het seminar zijn zes artikelen gepubliceerd over dit onderwerp.

Vanwege de grote belangstelling vindt er op 8 maart a.s. nog een bijeenkomst over dit onderwerp plaats bij MKB Adviseurs in Den Haag. Ook De Hypotheker neemt weer deel aan deze bijeenkomst. Wilt u ook deelnemen? Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden via stephanie.potters@mkbadviseurs.nl