Texaco franchisenemer Subway en Starbucks

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

EFR, moederbedrijf van Texaco, is franchisenemer geworden van franchiseformules Subway en Starbucks en is van plan om nog dit jaar een aantal Subway vestigingen in Nederland te openen. De eerste vestiging zal waarschijnlijk binnenkort al worden geopend. Vóór het einde van dit jaar wil Texaco er drie tot vijf vestigingen aan toevoegen. Daarnaast wil het bedrijf bij Belgische snelwegstations Starbucks-shops openen. Dit meldde Tankpro onlangs.

Het is nog niet duidelijk of de Subway vestigingen van Texaco shop-in-shop zullen zijn of uit de gehele tankstation zal bestaan. Wel is duidelijk uit de vacaturepagina’s van Subway dat ze diverse medewerkers zoeken voor de Subway vestigingen van Texaco.

Tegenwoordig zijn er meerdere Subway vestigingen bij tankstations. De broodjesformule werkt ook samen met TinQ, Haan en Tango. Subway is echter niet de enige franchiseformule bij tankstations. Zo hebben o.a. supermarktformule Spar en sparerib formule Spare Ribs Express ook al samenwerkingen met tankstations.

Steeds meer tankstations werken samen met foodretailbedrijven. Dit komt omdat de inkomens uit brandstoffen afneemt en naar verwachting in de toekomst zal blijven dalen. Hierdoor gaan steeds meer tankstations experimenteren met verschillende formules om zo winstgevend te blijven.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.