Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

The Tosti Club, van jongensdroom naar succesvolle franchiseformule

Jacco Heijkoop richtte vier jaar geleden The Tosti Club op, een hip blurring concept van hoogwaardige tosti’s, koffie en Bakery. Begonnen in Breda telt de formule inmiddels twaalf vestigingen verspreid over het land.

Vertel eens Jacco, hoe is The Tosti Club ontstaan?

Vanuit een jongensdroom. Mijn zoon, Coen Heijkoop (toen 12) had zo’n droom. Met een passie voor Oudhollandse molens, en alles wat daarbinnen gebeurt, zoals het malen van Hollandse tarwe wist hij mij te overtuigen om zelf aan de slag te gaan met het oerproduct “brood”. Het resultaat? The Tosti Club.

En het is niet bij één vestiging gebleven?

We zijn gestart in Breda met een vestiging aan het Van Coothplein. Al snel kwam er een tweede vestiging aan de Vlaszak en inmiddels zijn er twaalf The Tosti Clubs en we groeien hard door met ons sympathieke franchiseconcept. Met onze fast casual formule voor restaurant, shop in shop & take away veroveren wij de harten van onze gasten. Naast onze Clubs hebben we in het foodservicekanaal een heerlijke kant & klare diepvries variant geïntroduceerd; The Mini Tosti. Op deze manier kan er ook in (bedrijfs) restaurants of via een cateraar genoten worden van The Tosti Club tosti kwaliteit tijdens lunch of als (borrel) snack tussendoor.

Zoek je nog franchisers?

Jazeker! We zijn nog lang niet klaar! Onze focus is groeien en onze merknaam versterken in franchise als foodservice. Samen met franchiseondernemers willen we op verantwoorde wijze nog veel meer The Tosti Clubs openen, zodat je in iedere stad kunt genieten van onze heerlijke ambachtelijke producten, zoals sandwiches, heerlijke ontbijtgerechten en uiteraard The Tosti’s. Mede dankzij de proactieve houding en specialistische kennis van Flynth hebben we dit in een tijdsbestek van nog geen drie jaar kunnen realiseren. Flynth is hierin doorgaans een goede sparringpartner, waarbij Joost Oomen, assistent accountant en Remco Noorlander, franchisespecialist, de trajecten tot in detail begeleiden.

Hoe heeft Flynth je geholpen in dit traject?

Voor een snel groeiend franchise concept als The Tosti Club is het van groot belang dat wij beschikken over belangrijke financiële informatie. Zo willen we bijvoorbeeld graag van alle vestigingen per periode inzicht in de financiële prestaties.

Hiervoor hebben we vergelijkingsmateriaal nodig, zoals de cijfers van de verschillende vestigingen en een vergelijking in branchegegevens. Ook moeten trends worden geanalyseerd. Deze informatie is voor ons als directie van enorm groot belang om op te kunnen sturen. Joost zorgt ervoor dat wij over dit inzicht kunnen beschikken en helpt ons met het interpreteren van de cijfers.

Daarbij overlegt hij prognoses, begrotingen en andere financiële gegevens die noodzakelijk zijn om strategische beslissingen te kunnen nemen over de huidige en eventuele nieuwe vestigingen. En heeft hij ons begeleid met het opzetten van een bedrijfsplan en het aanvragen van een bancaire financiering voor potentiële franchiseondernemers.

Remco is met zijn franchisekennis de ideale sparringpartner om onze focus en strategie zo in te richten dat deze aansluit bij ons franchiseconcept. Ook begeleidt hij onze ondernemers vanaf het eerste moment met het verkrijgen van inzicht in de net gestarte onderneming zodat indien nodig er snel kan worden geschakeld.

Flynth is als het ware dé spin in het web?

Doordat zij alle ins and outs van The Tosti Club kennen, werkt dit op een enorm effectieve en efficiënte manier.

Omdat Flynth naast accountants en financiële adviseurs onder andere ook juristen, fiscalisten en salarisadviseurs in huis heeft, kunnen zij ons vrijwel met elk vraagstuk helpen. Met hun brede dienstenpakket en kenmerkende persoonlijke en proactieve benadering zorgen zij ervoor dat het ondernemen voor ons een stuk aangenamer wordt.

Benieuwd waar Flynth u mee kan helpen?

[box]Ook benieuwd hoe een van onze Flynth adviseurs u kan helpen het uitrollen van een franchiseformule of wilt u zelf franchiser worden? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 236 81 10 / breda@flynth.nl[/box]

×