Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Tien vestigingen Halfords sluiten

Tien vestigingen van Halfords zullen worden gesloten door de curatoren. Dit doen zij met het oog op een doorstart van de winkelketen. Zes vestigingen sluiten definitief en vier vestigingen zijn samengevoegd bij omliggende vestigingen. Dat liet een woordvoerder vrijdag weten aan Retailnews.

Begin oktober werd Halfords failliet verklaard. Toch gaf de rechter-commissaris toestemming om de winkelactiviteiten door te zetten. Na het faillissement hebben meerdere partijen zich gemeld bij curatoren met interesse voor de winkelketen. De woordvoerder laat aan Retailnews weten dat de curatoren in onderhandeling zijn met de geïnteresseerden om een doorstart te realiseren. Naar verwachting wordt dit proces in de eerste helft van deze maand afgerond.

De curatoren hebben de afgelopen tijd de minder renderende filialen in kaart gebracht. De winkels in Dronten, Spijkenisse, Utrecht Kanaleneiland, Meppel, Venray en Zutphen gaan definitief sluiten. In Dronten, Spijkenisse en Utrecht zullen opheffingsuitverkopen komen. Tevens vinden online liquidatieverkopen via veilinghuis BVA Auctions van de winkels in Meppel, Venray en Zutphen plaats.

Binnen twee weken wordt duidelijk of de failliete winkelketen een doorstart gaat maken.