Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Tips voor ondernemers om fit en gezond te blijven

Als ondernemer ben je waarschijnlijk constant in de weer voor je bedrijf en klanten. Je had je nog voorgenomen in je begintijd als zelfstandige om naar de sportschool te gaan, maar deze ambitie ging al snel in rook op. Hoe je blijf je dan geestelijk en lichamelijk gezond als je aandacht enkel op je business gericht is?

Staand werken

De gemiddelde kantoortijger zit zo’n 9 uur per op zijn gat. Je kan al raden dat dit niet heel gezond is. Je spieren verslappen namelijk waardoor er verkeerde vetten in het bloed komen die je stofwisseling aantasten. Wanneer je staat pomp je 10 keer zoveel bloed rond. Studies laten zien dat mensen die regelmatig staand werken gelukkiger, productiever en energieker zijn. Een stabureau of een loopband kan daarmee een nuttige investering zijn. Waar wacht je nog op?

Geestelijk scherp blijven

Een manier om je geest gezond en scherp te houden is het volgen van een cursus. Bij NHA kun je bijvoorbeeld een eigen bedrijf starten cursus volgen wanneer je net bent begonnen met ondernemen. Daarnaast zijn er verschillende andere studies bij NHA die je kunt volgen, zoals een psychologie cursus bijvoorbeeld. Het is als vakman belangrijk om up-to-date te blijven in je vakgebied. Met het volgen van een cursus stimuleer je niet alleen je persoonlijke ontwikkeling en groei, maar blijf je door de kennis van de nieuwste ontwikkelingen je concurrenten ook een stap voor. Niet alleen goed voor je hersenen dus, maar ook voor je business.

Plan je reis

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen dien je elke dag 30 minuten stevig te wandelen of fietsen. Geef maar toe, dit haal je als drukke ondernemer nu niet. Daar kun je iets doen. Bijvoorbeeld door je woon-werk-reis trip dynamisch te maken. Vaak weet je welke afspraken je morgen hebt en waar je moet zijn. Bedenk de avond van te voren welke vervoersmiddelen je wilt inzetten. Is de reis van A naar B binnen fietsbereik? Ga dan fietsen of lopen. Is de reis niet binnen bereik en neem je het openbaar vervoer? Stap dan een halte eerder uit om toch nog even tien minuten lichamelijke beweging mee te pakken.

Thuis fit blijven

Het kan zijn dat je het lastig vindt jezelf te motiveren om te gaan sporten. Na een lange werkdag plof je het liefst op de bank neer en kom je er de hele avond niet meer vanaf. Een tip om toch te blijven sporten als je druk bent en geen gewichten thuis hebt, is de 7-minute workout app. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat het effect heeft. Zeven minuten sporten is immers beter dan helemaal niet sporten en zelfs de drukste ondernemers hebben altijd wel zeven minuten om zich even in het zweet te werken.

Met deze vier tips kun je als ondernemer fit en gezond blijven. Heb jij nog een tip die je wilt delen? Laat het ons dan weten!

 

Geschreven door gastblogger van NHA

 

×