Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Toastable opent nieuwe franchisevestiging in Almere

11 februari 2022
In maart opent Toastable haar eerste franchiserestaurant in Almere. Het concept is tien jaar geleden opgericht door eigenaar Bartjan Hendriksen. In 2021 maakte Toastable bekend om er een franchiseformule van te maken. “In een half jaar kreeg ik meer dan driehonderd aanmeldingen,” aldus Bartjan Hendriksen.
Focussen op één product en dan de beste worden

Tijdens Bartjan zijn strandhoreca-tijden kwam hij erachter dat de burgerconcepten en tosticoncepten erg in opkomst waren. Dit was voor hem hét signaal om er een merk van te maken. “Het was in de tijd dat met name de burgerconcepten in opkomst waren. Je focussen op één product en dan word je ergens de beste in. Dat was wat ik wilde doen met de tosti,” aldus Bartjan Hendriksen. Volgens Bartjan heeft de populariteit van de tosti te maken met de Nederlandse lunchcultuur, waarin brood een belangrijke rol speelt.

Franchisevestigingen

Dit resulteerde in tien jaar tijd in twee vestigingen in Amsterdam en één in Utrecht. “In Den Haag hebben we een pand gevonden en hopen we half maart te starten. In principe in eigen beheer, maar franchise is een optie.”

De locatie Almere bevindt zich binnen het winkelcentrum CityMall en wordt momenteel gerenoveerd. “Ook die moet half maart openen,” aldus Hendriksen. “In Den Bosch en Leiden hebben we een franchisenemer en zijn we op zoek naar een ruimte, ik denk dat daar er dit jaar nog wel twee bijkomen.’’

De eigenaar heeft tot het heden geen aantal vestigingen in het hoofd. “Snelle groei is geen filosofie, anders had ik niet tien jaar gewacht met het starten van een franchiseformule. Het voordeel voor geïnteresseerden is dat we in de afgelopen periode de antwoorden hebben ontdekt op alle vragen.”

Ontvang gratis meer informatie over Toastable

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Toastable

×