Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Toplocaties in de grote steden en op NS-stations in heel Nederland

06 januari 2022
Voor backWERK kon 2021 bijna niet beter uitpakken: niet alleen ging de formule een samenwerking aan met HMSHost International, wereldwijd marktleider in de food- en hospitalitysector, maar de omzetcijfers veerden ook terug naar het niveau van voor de coronacrisis. Dick de Vilder, Managing Director van backWERK Nederland, ziet groei in de nabije toekomst en verwacht dat die niet stopt.

‘Horecadeal van het jaar én goed uit de crisis: backWERK is op stoom’

backWERK is een van origine Duitse formule, die in Nederland via een masterfranchise werd geëxploiteerd. De formule gold als discountbakker, totdat Duitsland de masterfranchiserechten terugkocht om de exploitatie weer in eigen handen te nemen. Inmiddels noemt de formule zichzelf een bakery café.

Vestigingen op toplocaties

backWERK gebruikte de door corona verplichte sluitingen in 2020 en een deel van 2021 om zijn systemen en processen te verbeteren, inkoop en marketing aan te scherpen en om acquisitie te doen. “Een van de gevolgen daarvan was dat we onder gunstige voorwaarden op toplocaties panden hebben kunnen openen”, zegt De Vilder. “Die bevinden zich onder andere op het Damrak in Amsterdam, in het stadshart van Zoetermeer, Rotterdam, Delft, een tweede vestiging in Arnhem en een in Groningen.”

backWERK heeft inmiddels ruim 350 vestigingen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Rond de 30 bevinden zich in ons land. “We hebben de ambitie om in 2022 nog eens 16 vestigingen in Nederland te openen”, aldus De Vilder.

HMSHost als franchisepartner

Dat is nog niet alles. In de zomer van 2021 kondigde backWERK aan dat het HMSHost International mocht verwelkomen als franchisepartner. “Met recht de meest spraakmakende en prestigieuze horecadeal van het jaar”, vindt De Vilder. “De 20 Broodzaak-locaties van HMSHost worden omgebouwd tot backWERK-vestigingen op de grote treinstations. De eerste vestiging op Utrecht Centraal heeft de deuren inmiddels geopend, gevolgd door Amsterdam Bijlmer ArenA en later door Rotterdam Centraal en nog enkele grote locaties. Onze samenwerking met HMSHost stelt ons in staat om onze formule uit te breiden naar de allerbeste, zogenoemde high traffic locaties in heel Nederland. Het backWERK-concept past perfect bij NS-stations en reizigers.’’

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over backWERK![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×