Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Toscana: Van groots dromen naar succesvolle formule

Toen eigenaar en oprichter Ahmed Ibrahim in 2015 zijn eerste Pizzeria & Grillroom Toscana opende, durfde hij al groots te dromen. “Het liefst wil ik Toscana landelijk uitrollen,” vertelde hij vorig jaar nog. Zijn droom komt nu uit. Toscana biedt een unieke combinatie van Italiaanse gerechten en shoarma. Met inmiddels drie succesvolle locaties en een sterke focus op versheid en kwaliteit, staat Toscana nu aan de vooravond van een landelijke uitbreiding.

Een passie voor de Italiaanse keuken

Ahmed Ibrahim, de grondlegger van Toscana, is geboren in Egypte. Hij ging op zijn 15de naar Italië. “Daar kwam ik al snel in aanraking met de Italiaanse keuken. Ik ging naast mijn betaalde baan gratis werken bij een restaurant om daar alles van het vak te leren.” Tijdens een vakantie in Nederland ontmoette Ahmed zijn huidige vrouw. “Ik verhuisde voor haar en kon vrij gemakkelijk aan de slag bij verschillende Italiaanse restaurants. Ik sprak immers toch de taal. Zes maanden lang probeerde ik van alles uit. Tot ik in de shoarmazaak van familie in Roosendaal stapte. Hoewel me dat makkelijk afging, had ik er geen plezier in. Mijn hart lag er niet.” Zo kwam Ahmed uit bij het concept voor zijn eigen restaurant, Toscana.

Klaar voor landelijke uitbreiding

Met een brede glimlach vertelt Ahmed in zijn restaurant in Etten-Leur over zijn weg naar franchise. “Hoe kan ik iedereen in het land met mijn Toscana kennis laten maken? Daar droom ik al zo lang over. Ik wist dat er één goede mogelijkheid was om mijn droom te realiseren: franchise. Net als de grote wel bekende ketens New York Pizza of Domino’s, maar dan voor een van oorsprong Nederlands bedrijf. Mijn eigen bedrijf, hoe gaaf is dat?”

Met een strategie gericht op gecontroleerde groei, plant Toscana 2-3 nieuwe vestigingen per jaar te openen. “Ons doel is om een landelijke aanwezigheid te bereiken, zodat iedereen kan genieten van de unieke gerechten van Toscana,” zegt Ahmed ambitieus. Deze aanpak, in samenwerking met De FranchiseAdviseur, zorgt ervoor dat elke nieuwe locatie succesvol kan starten en groeien.

Een beproefd franchiseconcept

Na het succes van de eerste vestiging, opende Ahmed al snel nieuwe locaties in Axel (2017) en Hoogerheide (2020). Dit succes leidde tot de oprichting van de Toscana franchiseformule in 2023. “Franchising biedt ons de mogelijkheid om snel te groeien en andere ondernemers te laten profiteren van ons succesvolle concept,” legt Ahmed uit. Franchisenemers worden ondersteund met marketing, sales, back office, begeleiding en training, waardoor zij kunnen profiteren van een sterk merk en de expertise van een centrale organisatie. “Onze focus ligt op kwaliteit en constante vernieuwing van het menu, zodat we zowel nieuwe als trouwe klanten blijven verrassen,” aldus Ahmed.

Ahmed verwelkomt je met plezier in één van zijn restaurants in Etten-Leur, Axel en Hoogerheide.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend informatie aan en zet de eerste stap naar jouw eigen Toscana-restaurant!

Ontvang gratis meer informatie over Toscana

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Toscana

×