Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Tweede franchisenemer Monuta van start in korte tijd

Pien Gouka zal per 1 november a.s. aan de slag gaan als franchisenemer van Monuta in de regio Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Zeewolde. Gouka is de tweede franchisenemer die in korte tijd van start gaat bij de franchiseformule. Eerder deze week berichtten wij al dat Patrica van Vliet 13 oktober jl. van start is gegaan bij Monuta in de regio Etten-Leur, Prinsenbeek en Zundert.

Gouka zelf is afkomstig uit Dronten en is goed bekend met de regio en de mensen die er wonen. Haar passie voor het uitvaartvak is ontstaan toen haar schoonmoeder in een hospice terecht kwam. ‘’Een aantal jaar geleden verbleef mijn schoonmoeder is een hospice. Ik vond het zo mooi om te ervaren hoe liefdevol de vrijwilligers haar verzorgden in haar levensfase. Dat wil ik ook voor een ander kunnen doen was mijn gedachte. Ik heb toen een opleiding gedaan om vrijwilligster te kunnen worden bij de hospice in Dronten. Tijdens deze opleiding kwam ik er snel achter dat ik graag meer wilde doen. Niet alleen als vrijwilligster, ik wilde er graag mijn werk van maken. Ik wilde meer kunnen betekenen in deze fase van rouw. Mede hierdoor heb ik een opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd,’’ aldus Gouka.

De keuze voor Monuta was voor haar snel gemaakt. ‘’Toen er een mogelijkheid kwam om franchisenemer te worden bij Monuta hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ondanks dat het best spannend is om een eigen onderneming te starten, voelt het gewoon als een logische stap. Ik ben dan ook erg blij dat ik de stap genomen heb. Het is fijn om bij een grote organisatie te horen die vele jaren ervaring in huis heeft en waarbij ik altijd gebruik kan maken van hun kennis en kunde, terwijl ik mijn eigen invulling kan geven aan het vak.’’