Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Tweede vestiging Spare Rib Express in Duitsland

Franchiseformule Spare Rib Express heeft onlangs een tweede vestiging in Duitsland geopend. De ribsformule heeft de nieuwe vestiging in Saarbrücken geopend. Commercieel manager David Pinedo is verheugd met de opening. “De vestiging loopt nu al voor flink voor op zijn omzetprognose.“

“De eerste Duitse pilot vestiging in Nürnberg had een langzamere start, waardoor we toch iets voorzichtiger werden richting de Duitse markt”, gaat Pinedo verder. In een vooronderzoek naar de hoge vleesconsumptie per capita in Duitsland, stelde de Nederlandse franchiseformule te hoge verwachtingen. “Uiteraard hebben wij in deze eerste anderhalf jaar veel lessen moeten leren over het opzetten van een nieuw foodconcept in de Duitse markt. Inmiddels voelen we ons ‘thuis’ en zijn we geheel klaar om de Duiste markt verder uit te breiden.”

Spare Rib Express heeft in het marketingplan voor Saarbrücken vooral de mediadruk naar voren gehaald. Dit werd gedaan door de eerdere ervaring. Maar dit bleek echter niet nodig. “Er kwamen vanaf de opening zoveel bestellingen binnen, dat onze Formule Coach zelf ook moest meewerken in plaats van zich toe te leggen op de begeleiding van de Duitse franchisenemer”, aldus Pinedo.

Over Nürnberg hoeft men zich ook geen zorgen te maken. Pinedo geeft aan dat deze vestiging, in zijn inmiddels tweede jaar, een omzet realiseert van +26% dan geprognotiseerd. “Hierdoor kunnen we concluderen dat Duitsland klaar is voor Spare Rib Express”, aldus Pinedo.

×